top of page
  • Фото автораАндрій Титаренко

Костюм для мототуризму: що в кишенях?

Екіпіровка для мотоподорожей — не лише одяг на всі випадки життя і захист від падінь. Це ще й зручне сховище для чималої частини вашого багажа.

KTM 990 Adventure R

OJ Desert Next — еталонний зразок правильного костюму для мототуризму. В тому числі в плані кількості кишень: тут їх аж 15! Навіщо так багато? Щоб зручно розкласти необхідні в дорозі речі. Наш тур-лідер Андрій Титаренко ділиться своїм досвідом пакування кишень куртки і штанів туристичного костюма.


Штани

Зі штанами все відносно просто, оскільки кошень тут лише 4: дві вбудованих, дві накладних. Вбудовані кишені призначені суто для невеликих дрібниць на кшталт ключів, монет і т.д. Щось габаритніше класти в них не варто: буде тиснути на ноги.


В досить об’ємних накладних кишенях я вожу серветки — сухі і вологі. Категорично не раджу класти сюди щось жорстке, наприклад, мультитул. Більшість дрібних аварій в подорожі, або просто прикладань мотоцикла на бік, зачіпають ноги. Якщо будете возити в кишенях тверді предмети — підвищуєте ризик травми ніг.


Кишеня для гідратора

KTM 990 Adventure R

Ще раз нагадаю: мототурист повинен мати воду в постійному доступі. Тому тільки гідратор, ніяких пляшок в сумці! OJ Desert Next має специфічну кишеню для гідратора: неглибоку і досить широку. В неї чудово поміщається гідратор Kriega Hydrapack 3,75L — один з кращих, якими ми користувалися. Він широкий, посередині має перемичку, яка не дає йому роздуватися, немов подушці. Відповідно, навіть повний гідратор не утворює на спині горб.

Окремого каналу для трубки гідратора куртка не має. Я просуваю її по верху через спеціально нашиті петлі на передній частині.


Задня кишеня

KTM 990 Adventure R

В усіх туристичних куртках вона найбільша. При бажанні, сюди можна покласти, наприклад, дощовик. Я обмежуюсь запасними водонепроникними рукавичками. Якщо починається дощ — ховаю в цю кишеню звичайні рукавички.


Нижні кишені

Куртка OJ Desert Next має дві нижніх накладних кишені, які закривають дві вбудованих. Вбудовані згодяться для чогось негабаритного, але я їх практично не використовую. В накладних вожу телефон і мультитул — поміщаються ідеально! Ця частина тіла, на відміну він ніг, менше страждає у випадку дрібних аварій, тому сюди можна сміливо класти тверді і крихкі предмети.


Верхні кишені

Другий, верхній ряд кишень куртки OJ трохи менший за розмірами, аніж нижній. В одній кишені я вожу беруши і антисептик — корисна річ в дорозі, яка дісталася в спадок нам з часів ковіду! Вміст другої кишені — суто моя професійна потреба як тур-лідера. В турах манометр SKS я дістаю по 5 разів на день мінімум — комусь підспустити колесо, комусь перевірити, чи тримає тиск.


Внутрішні кишені

Їх тут дві: накладна внизу і вбудована на блискавці на грудях. Обидві водонепроникні, тому добре підходять для гаманця і документів.


Костюм надано для тесту мотосалоном "Suzuki на Подолі"

155 переглядів
bottom of page